Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Yövuorot ja avanto

Nyt sitten viikko tavallista arkea takana, eli paluu päivätyöstä takaisin kolmivuoroon. Yllättävän helpostihan se hurahti- ensimmäinen viikko – tosin aloitin viikoni yövuoroilla, ja se helpotti asiaa. Yövuorot nimittäin on se vuorotyön mulle sopivin osuus, vaikka töitä usein onkin paljon. vaikka yövuoroista pidänkin, niin kyllä se ikävä tavalliseen päivärytmiin on Päätinpä sitten testata avannon vaikutusta ihan kunnolla noihin rytmityksen vaihdoksiin. Normaalisti käyn avannolla aina mahdollisimman myöhään – tai no niin, että olen takaisin kotona tuossa 9 aikaan illalla. Syy ihan se että tuolloin nukun uskomattoman hyvin. Osa porukasta kuitenkin käy mieluusti aamulla, koska kokevat tuolloin sen piristävän vaikutuksen. Nooooh päätinpä sitten minäkin, että jospa avannolla käynti ennen yövuoroon menoa piristäisi, ja innoissani sinne sitten tepastelin. – Voi hyvää päivää tai yötä – ihan miten vaan – en ole koskaan ollut yövuorossa niin väsynyt kuin tuolloin. Jotain ihan käsittämätöntä eikä sille jatkuvalle haukottelulle enää voinut muutakuin nauraa – vuoro muutoin meni hyvissä fiiliksissä. Päätin sitten että sai kyllä olla ihan vihoviimeinen kerta kun uskon avannon piristävään vaikutukseen. Toisaalta jokainenhan meistä on yksilö, joten omalla kohdallani nautin siis mieluusti jatkossa iltauinneilla käynneistä.Jos olisikin niin, että ihan jokainen saisi valita itselleen täydellisen työaikataulun, niin itselläni se olisi päivätyö, ja lisäksi öitä. Harmi kun moista voi fiilistellä vain haavemaailmassa.

Yövuoroista palautuminen on ollut itselle se vaikein palikka, eli yövuororytmi on helppo aloittaa, mutta takaisin normirytmiin pääseminen onkin sitten se haastavin juttu – tästä syystä tekisin mieluusti pidempiä settejä yövuoroja peräkkäin. Tähän rytmin vaihdokseen avanto oli täys 10. Nukkumapäivän, luonnollisesti nukuin shyvin ja sikeästi alkuiltaan saakka. Pelko siitä, että meneekö tuleva yö valvomiseksi oli täysin turha, sillä illalla taas kylmään veteen muutama pulahdus ja kotiin nukkumaan takasi hyvät yöunetkin.

Nytpä nuo on testattu ja sopiva malli itselle löydetty, joten siinä on ihan hyvä pysytellä, kun seuraavat yöt jo odottaa nurkan takana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *