Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Voihan viini

Eipä tuo ole viinimaailma mihinkään kadonnut, vaikka täällä blogissa onkin sen suhteen ollut hiljaista. Ajattelin tuossa kun postausaiheita kävin läpi, että voisihan sitä ottaa ihan yksittäisiä viinejä ihan järjestelmällisesti ja kirjoittaa niistä, vaikka kaukana asiantuntijasta olenkin. Eli mun viiniarviointeihin kannattaa suhtautua todellakin varauksella – toisaalta tuleepa rehellistä tavallisen tallaajan mielipidettä, näiden täydellisten viiniblogien vastapainoksi. Kiva harrastushan tämä on, ei mitään sen suureellisempaa – yhtenä harrastuksena siellä liikunnan, joogan ja biohakkeroinnin seurana. Tottakai olisi upeaa löytää harrastuksista työ, mutta se lienee saavuttamattomissa, ainakin näillä resursseilla.
Koska kova hinku siihen kauniin valkoiseen vinikaappiin on edelleen, (ah että se on kaunis, ja kotona on sille täydellinen paikkakin) mutta kukkaron nyörit taitaa olla kiukkuisella päällä ja estää toistaiseksi sen oston. Nooh viiniähän voin jokatapauksessa hankkia, että silloin joskus kun tuon kaapin saan, niin onpahan ainakin täytettä sinne.

Alkossa kierrellessäni sain kaksi hyvin ääripäistä asiakaspalvelukokemusta, mutta siitä joku toinen kerta. Tälläkertaa hakusessa oli biodynaaminen valkoviini – suoraan hyllyvalikoimasta ei vaihtoehtoja löytynyt kuin kaksi – tilausvalikoimassa about 20, mutta halusin pulloni heti mukaan, ja valitsin tälläkertaa Mainklang Gruner Veltlinerin. Kerran olen tastingissa tutustunut Itävaltalaisiin viineihin ja se jäi positiivisena mieleen, joten siksi tämä oli helppo valinta – toinen hyllystä löytyvä jäi odottamaan seuraavaa käyntiä. Senverran kiinnostava sekin oli, mutta molempia en malttanut ostaa. Nyt on pakko kopioida nimi kokonaisuudessaan tähän, senverran pitkä litania sieltä esin pukkasi. Chapoutier Domaine des Granges de Mirabel Viognier
.
Mainklang kainalossa siis hyvillä mielin kotin.
Jatkossa lupaan tuoda näitä viiniharrastuksen juttuja enemmän esille.
Ps. ja pitihän mun saada vähän tuota uutta lipastoakin mukaan kuviin, kun olen siihen niin rakastunut

En toistaiseksi saa linkkejä tähän liitettyä, mutta blogi käy korjaamolla sillä aikaa kun itse hippaloin Muumimaailmassa, joten jatkossa niitä mukaan taas tulee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *