Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Viiniä ja muistoja

Taas oli viini-illan aika. Käyn tastingeissa kuitenkin ihan liian harvoin. Tässäkin suhteessa näkyy valoa tunnelin päässä, sillä näin säännöllisen rytmin kanssa onkin helpompaa katsoa eteenpäin ja tehdä niitä varauksia kalenteriin. Vihdoin kun on Riedelin ”tasting-bag” hankittuna, niin helpompaa hypätä mukaan. Katsotaan mitä tulevaisuus tuolla rintamalla tuo.

Perjantaille olin jo ajoissa varannut paikan tastingiin, sillä tiesin, että illan tulee vetämään Chateau Carsinin ja Viinilehden – Juha Berglund. Viinit ja/tai sanotaanko tila, entuudestaan tuttuja. Olenhan orjailemassa itsekin käynyt. Sain kunnian viettää iltani erittäin arvokkaassa seurassa, mistä olen todellakin kiitollinen. Jokainen tasting opettaa niin paljon. Oma tapani suhtautua oppimiseen on psykologinen kokonaisuus. Itse tilanne tapahtuu viinien äärellä, mutta taustalla vaikuttaa paljon suurempi psyko-sosiaalinen kokonaisuus. Tästä syystä jokainen kokemus on ainutkertainen ja laaja-alainen oppimistilanne. Kunhan uskaltautuu antautumaan oppimiselle avoimesti. Tunnustan olevani hörhö siinäkin mielessä, että uskon aina kokonaisvaltaisuuteen.

Illan aikana tuli siinä keskustelussa esiin myös Viinistä Viiniin -kirja. Sinällään mielenkiintoista, että se ponnahti esiin juurikin nyt, koska olen plannerini kautta enemmän löytänyt tuota kirjaa. Aiemmin ovat selaamisen jälkeen päätyneet omalle hyllylleen muiden viinikirjojen joukkoon. Olen miettinyt planneriin jotain järkevää pohjaa, jolla viinit saisi ihan omaan pakettiinsa, niin tuo kirja on ollut hyvänä tukena. Kun erillistä pelkkää ”viiniplanneria” olisi vaikea kuljettaa mukana, jotta se olisi aina tarpeenvaatiessa saatavilla, siksi vain oma lohko tärkeimmille viineille mukana kulkevaan planneriin.  Olenhan viinimaailmassa kuitenkin ihan alkumetreillä, mutta toisaalta en myöskään halua uppoutua sinne syövereihin saakka, kyse on kuitenkin vain harrastuksesta, ja siitä ei saa liian totista puurtamista tulla.

Ilta toi mukanaan reilusti uskallusta alkaa laajentamaan alueellisesti omia kiinnostuksen kohteita. Samoin kuin ehkä lisää uskallusta luottaa siihen omaan kokemukseensa. (Kokemus, sillä pelkkä maku tuntuu jokseenkin liian tekniseltä ja ehkä kylmältäkin sanana.)

Illan menu:
Raputartar, kuohkea hummeri-jokirapukeitto ja tilliöljyä
***
Yrtti-valkosipulimarinoitua häränfilettä, peruna-parmesankakkua, paistettuja sieniä ja papuja sekä timjami-punaviinikastiketta
***
Metsämarja-mantelileivos, tyrnikreemiä, paahdettua valkosuklaata ja vadelmasiirappia
***
Kahvi – Tee

 

Ps: Tottakai ilta vei ajatukset myös aikaan jolloin itse olin Carsinilla ottamassa ensiaskeliani viinimaailmaan. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *