Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Siivous pääsi vauhtiin

No niitä siivoiluja. Ennenkuin kiskon tavaraa kaapeista ja alan käymään läpi, niin päätinpä siivoilla hiukan myös Facebookia. Tällä kertaa en mitään kaverilistaa lähtenyt rukaamaan, koska siellähän kaikki on sulassa sovussa, jokainen omalla listallaan. Muutoinkin Facen käyttö on muuttanut muotoaan, enemmänkin siellä nykyään törmää ällöhattaraisiin sanontoihin, tai selkesästi puhtaaseen markkinointiin. Niin tuosta syystä Instagram on ollut sopivampi omaan käyttöön. Koska en kuvia juurikaan muokkaile, niin siellä on jokseenkin aidompi tunnelma (joskus siitä alta, valmiista filttereistä löytyy jokunen jossa on parempi valotus, mutta yleensä tavis kuva sinne vaan rennosti), kuin Facen sanontoja rullaillessa. Tokikin seuraajia on huomattavasti vähemmän, joten helpompi julkaista kun tietää katsojakunnan.

No mitäs sieltä sitten karsin, jos en kaverilistaan koskenut? No itseasiassa löysin artikkelin (harmittaa, kun en sitä tähän nyt muista, mutta luultavimmin Trendi-lehdestä, enkä muista kirjoittajankaan nimeä), hän oli toteuttanut tämän samaisen idean, vielä vähän ronskimmalla kädellä. Ottanut ihan kaikki sivutykkäykset pois. Poistin siis tykkäyksiä, jätin jäljelle vain oikeasti tärkeitä sivuja. Saan näin näkyville pääasiassa, kavereiden statuksia, enkä pelkkää mainosvirtaa ja kilpailuhuttua.

Tavallaanhan tuo herätti miettimään enemmänkin noita tykkäysjuttuja. Keskimäärin suomalaisella Facen käyttäjällä oli jutun mukaan hieman yli 200 erilaista sivun tykkäystä. Itsellä sentään jäi alle tuon luvun jo valmiiksi. Siinä karsiessa omia ns. turhia sivutykkäyksiä, niin kyllä niitä sentään sadan tykkäyksen verran lähti. Ehkä jään nyt sitten paitsi jostain hyvästä tarjouksesta, mutta ainakin rauhallisemmalta oma seinä näyttää. Näppärämpi seurata kokonaisuutta, kun on turhat sälät pois sieltä täyttämästä seinää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *