Shoppailla voi myös halvalla

Sinkkunaisista herkästi vedetään johtopäätös, että aika ja rahat kuluvat shoppailun merkeissä. Joudun myöntämään, että toisinaan viihdyn ostoksilla. Olen huomannut, että rahapäivinä impulssiostokset ottavat helposti valtaansa. En oikein sisäistä aina, mihin kaikkeen rahojen pitäisi riittää. Tämä kuulostaa varsin epäkypsältä, mutta kun rahankäyttöni koskettaa pääosin vain minua itseäni, en aina pysähdy miettimään, onko ennen seuraavaa palkkaa varaa syödä muutakin kuin puuroa ja nuudeleita.

Ostokset kätevästi netistä verkkolompakon kautta

Tilaan tavaroita verkkokaupoista hyvin vähän. Se johtuu muutamista järkisyistä. En mielelläni maksa ostoksia verkossa, vaan käytän enimmäkseen käteistä, joten ostokset on tehtävä kaupoissa. Käteiskäyttöisyyteni taas johtuu siitä, että käteistä rahaa on helpompi hallita kuin jos kaikki rahaliikenne ja hankinnat tapahtuvat digitaalisesti. Paypal on kuitenkin minulle mieluinen väline, joka mahdollistaa verkko-ostokset silloin, kun todella haluan hankkia jotain sivustolta, mutten halua antaa suoraan maksukorttini tietoja. Paljastan nyt myös pienen jutun, josta en ole maininnut harrastusosiossa, vaikka olisin voinut puhua asiasta sielläkin. Pelaan Fortnitea. Innostuin pelistä, koska se on niin vahvasti markkinoitu, edelleen ajankohtainen ilmiö. Pitihän sitä itsekin kokeilla, kun Veeti antoi minulle vanhan PlayStation 4- konsolinsa hankittuaan sen tilalle pro-version. Niinpä osa verkko-osoksistani tapahtuukin pelin puitteissa. Muita nettiostoskohteita ovat ulkomaiset verkkokaupat, joista saan tilattua alusvaatteita, jollaisia en ole löytänyt ainakaan yhtä hyvään hintaan suomalaisista alusvaateliikkeistä. Sen sijaan Wishin kautta en mielelläni hanki enää mitään, koska olen joskus tilannut sieltä pari vaatetta, eivätkä ne kyllä vastanneet lainkaan mainoskuvan antamaa mielikuvaa.

Kirpputorit Helsingissä ja muualla Suomessa

Kirpputoreilta voi löytyä halpoja aarteita, vaikka onhan niissä paljon myös sellaisia tavaroita, jotka eivät taatusti kelpaa enää kellekään. Toisaalta toisen jäte on toisen aarre, eikä minulla ole oikeutta arvostella muiden kamppeita. Tykkäisin itsekin viedä turhia tavaroitani myyntiin itsepalvelukirpputorille, mutta pöytähinnat ovat turhan korkeita. Siksi kirpputorit ovat mielestäni surullisiakin paikkoja. Joku haluaa eroon itselleen tarpeettomista tavaroista ja varmasti tarvitsisi rahaakin, mutta osa myynnissä olevista esineistä ja muista hyödykkeistä tuskin menee kaupaksi, jolloin monet myyjät kärsivät varmaan tappiota tai jäävät korkeintaan omilleen. Siivouspäivinä voisin tietysti joskus kammeta roippeeni kadunkulmaan myytäväksi, mutta pihakirpputorien kulttuuri ei kukoista asuinseudullani. Lisäksi minua totta puhuen hävettää pyytää rahaa tavaroistani. Jos jotain ostan, en koskaan tingi hinnasta. Facebookin kirpputoriryhmät ovat loistava esimerkki jopa koomisen kovasta tinkaamisesta silloinkin, kun myynnissä on tuote, jota muualta ei enää saa. Itse en juurikaan viitsi laittaa mitään nettiin myyntiin, koska on työlästä sopia noutoja ja osa ostajista jättää tulematta sovittuun noutopaikkaan. Kerrankin seisoin metroasemalla 20 minuuttia mukanani Iittalan lasilautaset, jotka saimme entisen miesystäväni äidiltä ja joilla emme tehneet ikinä mitään.

Saiturinpörssi ja Tokmanni

Mainostaminen ei ole hyvä juttu, eikä blogini tarkoitus, mutta mainitsen nyt suoraan, että näissä ketjuliikkeissä käyn aina toisinaan katselemassa ja penkomassa tarjouksia. Enimmäkseen suosin kuitenkin etukorttikauppoja. Niissä ei kuitenkaan ole samoja tuotteita kuin esimerkiksi Saiturinpörssissä, josta tosin lähtee mukaani yleensä sellaista, mitä en ehkä olisi tarvinnut. Koska käyn niin harvoin kyseisessä putiikissa, haalin mukaani kaikenlaista, sillä seuraava ostosreissu ajoittuu kuitenkin hamaan tulevaisuuteen. Silloin jonkin tuotteen saatavuus voi olla jo muuttunut. Viimeisin ostokseni on peltinen säästöpurkki, josta rahoja ei saa ulos kuin voiveitsellä ronkkimalla kuten aikoinaan säästöoravasta. Yritän säästää rahaa kesälomaan, koska kesällä rahalle on aina tarvetta. Jos vaikka pääsisin jonnekin kotimaan matkalle lomakohteen kirpputoreja penkomaan!