Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Saikkua kiitos

”Illan aikana selviää voittaako terveyskeskuslääkäri lääkäreiden suomenmestaruuskilpailut vai korjaako potin Eiran yksityinen plastiikkatohtori. Piipahdamme luomulääkärin vastaanotolla ja kuulemme valepotilaana aktiivisesti toimivan Olavin viimeiset kuulumiset. Sairaalan ylilääkäri ja hänen orkesterinsa Duo Aspirin antaa kaikessa karuudessaan oman mausteensa esitykseen, tulkiten Ismo Leikolan jäljittelemättömällä tyylillä tehtyjä lauluja.”

Tässä lainaus sunnuntai-illan teatteripläjäyksestä. Vierailunäytös Vaasan kaupunginteatterissa. Muutenkin ajankohtainen asia sai varaamaan liput tuohon vierailijanäytökseen, johon nyt vaan sattumalta törmäsin jollain Vaasan tapahtumasivulla. Talvi kun tuntuu vaan jatkuvan ja jatkuvan, niin komedia oli mitä parhain lääke tilanteessa, jossa kesä ja loma tuntuu vain kaukaiselta heijastukselta – epätodelliselta noin ylipäätään.

Ihan huikea kokemushan se oli. Aikoihin ei ole saanut nauraa niin vedet silmissä. En todellakaan ollut ainut. Salissa raikasi nauru kyllä ihan ensihetkistä lähtien. Tottakai paikalla vaikutti olevan paljon ihmisiä, jotka tavalla tai toisella katsovat sairaalamaailmaa sisältäkäsin. Tällätavoin komedia sai vieläkin syvemmät juuret, ja nauru pulppusi jostain tosi syvältä arjen harmaudesta kaiken SoTe-keskustelun keskellä.

Joitain kohtauksia olisin itse hiukan lyhentänyt. Esim Kukkakaalikratiinisetti, vaikka kaikessa paikallisuudessaan todella hyvä olikin, niin jotain siitä olisin jättänyt pois, ja lyhentänyt. Se nyt tietysti oli vain minun mileipiteeni. Kokonaisuus kuitenkin vakuutuslääkäreineen ja Duo Aspirinin (kyseessä oli toki trio, mutta koska sivareita ei lasketa, niin siksi duo) ”Seuraava” -kappaleineen kunnon komediaa. Nyt ”Lisää saikkua” odottelemaan – onhan sairaalamaailma, ehtymätön komedian lähde vai mitä?(Kuva lainattu netistä tapahtuman sivuilta)

2 kommenttia

  • Kata sanoo:

    Oii, mäkin haluaisin nähdä tämän!

  • jaana sanoo:

    Heip,
    Tästä Saikkua kiitos, löytyi toki näytöksiä, mutta aikalailla toisella puolen Suomea. porvoo ja Lahti siellä taisi vielä olla. Jatko-osa Lisää saikkua kiitos, taasen en löytänyt kiertuekalenteria, vaikka Helsingissä se nyt ainakin jo on menossa.
    Oli kyllä uskomattoman hauska.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *