Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Säännöllisyyttä ja hallintaa

No joku roti tähän mun postaustiheyteen pitäisi myös saada. Mielenkiintoista miten kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kun vuorokausirytmi on muuttunut, niin asiat hakee ihmeesti omaa paikkaansa. Toivottavasti sen myös löytäen. Olen siis aiemmin tottunut napsuttelemaan tänne aamupäivästä, mutta nyt kun työrytmi on täydellinen noin muuten, niin tottumuksille (kuten aamupäivisin koneellaolo) joutuu etsimään oman paikkansa, ja se näköjään on ottanut aikansa. Omituista miten oudolta tuntuu olla koneella illasta – tokikin pimeys (ok nyt on toki pimeää lähes vuorokauden ympäri) tuntuu oudolta. Uusi työpöydän lamppu hankinnassa, entinen josta toki tykkään, kun ei käy kiinnitykseltään yhteen nykyisen työpöydän kanssa.

Olen nauttintu ihan täydellä sydämellä tästä säännöllisyydestä. Säännöllinen päivätyö tuo mukanaan ihan erilaisen maailman. Kuinka ihana onkaan, kun pystyy asioita suunnittelemaan, kuinka ihanaa onkaan, kun voi aamulla herätä töihin säännöllisesti samaan aikaan. Mikään ei tunnu horjuttavan hyvää fiilistä ja töihin lähtöä. Tämähän on aivan unelmaa – toivottavasti ihmiset jotka saavat tällätavoin arkeaan elää, hoksaavat olla kiitollisia. Tottakai omalla kohdalla tämä vaikuttaa niin kokonaisvaltaisesti, koska jo ihan perusasiat pysyy hallinnassa, näin keskittymisongelmaiselle, se lienee ihan elinehto. Nautin siis vielä näistä muutamasta edessä olevasta viikosta, jolloin saan tehdä pelkkää päivävuoroa. Sen jälkeen paluu karunpaan arkeen ja kolmivuoroon. Kummasti on tänä säännöllisyyden viikkoina löytynyt energiaa ihan normaaleihin asioihin, joiden luulin kadonneen lopullisesti – syytin tämän aikakauden tunnusmerkkiä eli kiirettä. Nyt on mielenkiinto niin moneen asiaan herännyt uudelleen, nyt kun energiaa on ihan eritasolla. liikunnan maailma on onneksi sittenkin erilailla olemassa ja ihana oli kiertää urheiluliikkeitä ajan kanssa, ja katsella kaikkea uutta mitä sillä saralla on tarjolla. Treenihikoilukin tuntuu taas energiaa tuovalta eikä vain jatkuvalta varkaalta. 

Kokonaisuudessaan elämä tuntuu paljon hallitummalta, ja varmasti tilanne vielä paranee, kunhan saan ottaa plannerini tositoimiin ja käyttöön. hankinnat on hankittu, testailut tehty ja tästä se lähtee – plannerin muovaamiselle on varattu sunnuntaisin ihan oma aikansa – silloin ei muita häiriötekijöitä sallita. Nyt on to do listalla jouluun liittyviä asioita, vaikka varsinaista jouluplanneria en uskaltanutkaan lähtä väsäämään, koska kaikki on vielä niin uutta, etten vahingossa tee tuosta harrastuksesta uutta aikavarasta, koska tarkoitus on päinvastainen. Plannerin joulumaailma vasta rakenteilla, joten tässä arkisempi versio. Puhelimelle joulu jo saapui. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *