Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Pieniä muutoksia

Kuten jo Facebookissa ilmoittelinkin, niin Facesta pysyy aktiivimmin mukana lähinnä blogin sivu. En ihan niin radikaalia ratkaisua tee, kuin kaveri, joka poisti koko profiilinsa. Kaiken sen ”Mikä pizza olet” – testien joukossa on joskus ihan tärkeitäkin juttuja, joten oma profiilini säilyy kyllä.

Jostain kun on luovuttava, ruutuaika on hyvä ja helppo tapa hankkia ”lisäaikaa”  Nyt kun on tulossa paljon muitakin muutoksia, niin raivataanpa tällätavoin  tilaa. Blogi ja Instagram säilyy – ja kehittyy- Keskityn siis näihin. Blogin kohdalla pohdin kauan mitä teen, ja tulin tulokseen, entten halua luopua, vaan panostaa jatkossa hiukan enemmän, sensijaan Facesta pizzatesteineen voin luopua ilman sen suurempia tunnekuohuja..

Mille sitten tarvitsen tilaa ja aikaa. Noooh noin ylipäätään elämälle,  tärkeämmille asioille, läsnäololle -sekä opinnoille, että myös viiniharrastukselle.  Viini tulee olemaan harrastuksena vahvemmassa roolissa – into oppia lisää on vaim vahvistuu. Viinimaailmaa en kuitenkaan lähde rajoittamaan esim pelkkiin biodynaamisiin, koska Alkon valikoimista niitä löytyy parikymmentä – ja ne olis aika nopsaan testattu, jotan viinimaailma olkoon oma kokonaisuutensa.  Liikunta tulee saamaan ison osan tuosta vapautuvasta ruutuajasta.  Aiemmissa postauksissa olen ottanut kantaa ”hurahtamisen haluun” ja Biohakkerointiin. Nyt kesälomalla on aikaa hankkia tietoa, tuotteita, sekä keskittyä aiheeseen enemmän. Vahvistaa motivaatiota -ja löytää sitä omaa polkua -puhtaan ruoan /ravintomaailman ryhmissä joihin kuulun- tulee liian usein pintaan ehkä liiallinen fanaattisuus,joka johtaa paskamyrskyyn ja ilo katoaa aika nopsaan. Samoin jos ryhmä koostuu enimmäkseen ”ammattilaisista” – siis näistä ihan itse nettikeskustelujen kautta oppineista, – niin ei sinne tällainen maalaisserkku uskalla mitään kysymystäkään heittää, ettei ala tomaatit kohti lentelemään. Toki tuo tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus ryhmissä, joihin kuuluu tuhansia ihmisiä – siellä on silloin tuhansia mielipiteitä – oli kyse sitten kirppari- tai kissaryhmästä – saati ravintopainotteisissa ryhmissä. Täytyy vaan napsauttaa se oma suodatin päälle, ja kulkea omaa polkua. Jos tiedät pienemmän kotoisan rennon terveellisten elämäntapojen/ravintoasioiden ryhmän, niin vinkkaappa siitä.

Vaikka Biohakkereiden käsikirja onkin se johon pääasiassa tukeudun ja turvaan, en sitä orjallisesti lähde kuitenkaan noudattamaan. Herranjestas, johan se olisikin näky kun kulkisin tuolla kaikenmaailman aivokäyriä mittaavat laitteet päässä. (Juu tiedän että se ei ole se idea, vain yksi mahdollisuus, mittailla halutessaan kehonsa tilaa.) Harmi, että biohakkereiden ryhmään pääsee vasta suoritettuaan virtuaalisen kurssin, johon tällähetkellä ei ole mahdollisuuksia .  – En edes yritä käydä fanaattisuuden ääripäässä ja palata sieltä kuitenkin takaisin. Riittää kun tiedän sellaisen olevan olemassa.  Tämä on minun juttuni, ja käyn sen kokonaisvaltaisesti, kehollisesti, mielen ja psyykeen kautta läpi täällä blogissa. Jos haluat seurata mukana, niin tervetuloa samaan vaunuun vaan.

Helpoiten tämä aloituksen läpikäyminen, käy niin että kerron lyhyesti jokaisesta osa-alueesta erikseen. Ensimmäisenä tulee se haastavin eli ravinto. Puhtaan ruoan lisäksi sukellus superfoodeihin valtaviin massoihin, joista nyt sitten pienen ihmisen pitäisi muka osata valita ne oikeat ja itselle sopivimmat tuotteet – ”jestas – ei mun nuoruudessa vaan ollut moisi superpöperöitä” – niin ja no hengissä olen edelleen vaikka lapsuudessa söinkin paljon makaronivelliä ja lenkkimakkkaraa. velliinkin vielä sokeria päälle.  Päätin helpottaa valintojen tekemistä, ja keskittyä yhteen tuotesarjaan, josta saan kaiken tarvitsemani, ilman poukkoilua sinne tänne. Ensin kuitenkin selvitettävä mitä tarvitsen vai tarvitsenko loppujelopuksi mitään uutta.

Näistä sarjoista pitäisi sitten lähteä valkkaamaan. Puhdistamo, Puhdas+, Cocovi, Feelvivid ja Voimaruoka. Joten tutkimusmatka ja vertailu alkaa.  kauppareissuilla varmasti kuluu aikaa kun vertailen tuotteita- niiden hintoja ja ylipäätään kokonaisuutta ja saatavuutta. Huoks – toisaalta tässä on vain ravintoa koskevat lisäykset. Toistaiseksi pitäydyn esim kosmetiikassa ihan normituotteissa, toki myös niitä vertailln, eli ei musta ihan viherpiipertäjää noin vain heittämällä tule – pieniä muokkauksia, joilla on toivottavasti hyviä vaikutuksia.                                  Tottakai – kyllä elämään herkkuja ja jälkkäreitäkin edelleen kuuluu

2 kommenttia

 • Tanja sanoo:

  Hyvä kirjoitus Jaana❤️Asiaa !!mielenkiinnolla luen blogiasi ja itsekin käyn ostamassa tuon biohakkerin👏👏

 • jaana sanoo:

  Kiitos <3

  Kokonaisuutena kirja on tosi hyvä, varsinkin jos vielä seuraa rinnalla You Tubesta webinaareja, joissa kannattaa vain jättää puitteet huomioimatta ja keskittyä itse tiedonsaantiin. :) Olen aiemminkin sanonut, että erityisesti Olli Sovijärven osuus kolahtaa kokonaisvaltaisuudessaan ja rentoudessaan minuun. Miehet ehkä enemmän hurahtavat tekniikasta jota biohakkkerointi sisältää. Itse odotan jo innolla syksyllä (ennen joulua) ilmestyvää pelkästään stressiin kohdistuvaa kirjaa.
  Aurinkoa päivääsi :)
  Jaana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *