Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Pahvin pakkomyyntiä

Mummulla meni hermot nykyajan hömpötyksiin – otetaanpa esimerkiksi vaikka tuo pahvin pakkomyynti. Coca-Cola kiukku/raivo/ärsytys (ei rumempia sanoja viitsi käyttää) –  koskee muitakin isoja limppareita, mutta itse nyt Cocista (Zero) lähinnä juon, joten siksi siitä nyt sitten narisen. (ja turha saarnata sen epäterveellisyydestä – tiedän nuo asiat jo).

Menet ruokakauppaan ja tarkoituksenasi on ostaa tuo tuttuakin tutumpi 2 Cokis pullon pläjäys – pahvihärpäkkeellä toisissaan kiinni. Nooh tässäpä kaupassa myydäänkin vain tavallinen ja light yhdessä, mutta Zerot on ostettava erikseen (ilman sitä typerää pahviliparetta) Jolloin hinta on tuplasti kalliimpi.  Hinta 2:sta pullosta yhteensä 2,49€ ja yhdestä 2,29€ Hmmmm – aikasta kallis tuo pahvinpala. Koska vaikka ostaisin 2 pulloa, mutta pahvinpalanen ei ole kohdallaan, niin hinnaksia tulee 2x 2,29€. Mikähän tuossa on logiikka – kyllä sen joku innokas kauppatieteilijä jo perustelikin, että ihan normi tarjoustapa nykyään.

Hmmmm mun kohdalla saadaan  a) ostamaan vähemmän b) vaihtamaan kauppaa. Tajuan idean, ja ostan aina 2 yhdessä, vaikka sinkkuna tallailenkin. Ongelma pikemminkin on se että ei millään voi muistaa missä kaupassa mikäkin noista juomista myydään parina – eli reippaasti kipittelen kauppaan ja päädyn limsaosastolle – toteamaan että ”ai niin täälä ei saakkaan ostettua parina” – se tietää köpöttelyä seuraavaan kauppaan. Yleensä siis limppariostoksilla on lähes pakko mennä isompaan kauppaan, muttakun sitten valitsen sen suurimman päivittäistavarakaupan, niin siellä parina myytiin vaan Light versiota. En ollut ainut joka narisi samasta aiheesta – kyllä siinä viereinen isäntäkin ärräpäitä päästeli.

Mihin muuhun tuota pahvinpalaa sitten on noin ylipäätään tarkoitus käyttää kuin ”pakkoparinostoon”. Haaaa se näyttää kaupan hyllyllä siltä, että siinäpä on näppärä keino kantaa tuote kaupasta kotiin. Jep ja varsinainen insinöörin taidonnäyte taas – tai no ainakin siinä saa jännitystä tavallisen tallaajan arkeen, että saako ne todellakin kuljetettua pahvinpalan avustuksella kotin -en toki tiedä onko se edes tarkoitus, mutta multa yleensä ainakin yksi pullo putoaa pois siitä kolostaan ja siinä taiteillaan sitten parkkipaikalla miten sen siitä maasta saa nostettua ja kotiinsa raahattua.

Jessssa vihdoin kotona. No yritäppä sitten poistaa moinen lärpäke kun haluat pullot nätisti kaappiin. Siinä sitten tarvitaankin jo lähestulkoon työkalupakin verran härpäkkeitä – Tai no ehkä millään moottorisahaa pienemmällä  tuskin kannattaa edes alkaa käymään tuohon taistoon. Tullut siihen lopputulokseen, että eihän tässä voi muusta olla kyse kuin tuon hemmetin pahvilipareen pakkomyynnistä.

ps. ostan tuotetta silti vaikka ärsytyskynnys usein näyttääkin ihan omia kirkkaanpunaisia käppyröitään asteikon loppuessa kesken. Jos joku tietää sen todellisen ja oikean syyn tälle systeemille, niin kuulen sen mieluusti ja se millä tavoin kaupat valitsevat myyvätkö yksittäin vai pareittain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *