Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Onko avantouinti välinelaji?

Talvi tuntuu vihdoin muuttuvan kevääksi. Tavallaan tuntuuhan se ihan pöljältä nillittää pitkästä talvesta, koska en kuitenkaan edes ole mikään kesäihminen. Paljon hyvääkin tähän pidennettyyn talveen kuitenkin mahtuu. Onhan tämä nyt huomattavasti parempi, kuin se ettei talvea varsinaisesti olisi lainkaan. Loska ja kura ne lienee kuitenkin paljon tylsempiä, kuin nämä aurinkoiset pakkaspäivät, joita tänä vuonna on riittänyt.

Avantokausi jatkuu edelleen ja siitä jos mistä nautin. Jouduin  pysähtymään ja pohtimaan omaa asennettani avannolla käyntiin. Ystävä on kiinnostunut kokeilemaan tuota, varsinkin näin aurinkoisina päivinä. Totesin että ei sinne mitään erityistä tarvitse – uikkarit ja pyyhe – siinä se. Kun sitten illalla pakkasin reppuuni mietin kokonaisuutta – niinpä sinne ei tosiaan tarvitse muuta, mutta itsellä jo ”reppu” sillä idealla hankittu, että sinne voi märät pyyhkeet ja uikkarit laittaa. Joskus tosin mukaan tulee napattua Ikean pieni ostoskassi, joka ajaa ihan saman asian. Miksi sitten olen ylipäätään hankkinut koko reppua ollenkaan, kun 0,29€ kassi ajaa saman. En osaa vastata. Miksi olen hankkinut hamam pyyhkeen, vain avannolla käyntiä ajatellen – nooh koska se on tosi näppärä, ja mene pieneenkin tilaan. On uikkaritkin ostettu tuota harrastusta ajatellen. Pefletti, hikipyyhe ja jalkapyyhe myös. Tunnustettava se on  juomapullokin on lasia, ja jälleen kerran erityisesti avannolla käyntiä silmälläpitäen hankittu.

Onko silti kyseessä välinelaji? Itse en käytä edes jalkineita, en hanskoja enkä saunamyssyä. Loppujenlopuksi halutessaan voi siis päästä alkuun hyvin pienin hankinnoin. Toisaalta jos käy niin, että laji vie mennessään, niin tulee hankittua myös näitä oheistuotteita. Jokseenkin tuntuu hassulta se, että miksi sitä on tullut hankittua välineitä, kun kerran ilmankin pärjää. Onko kyseessä vain omat selitykset ostohaluille, on ostettava kun kerran tarvitsen, vaikken oikeasti edes tarvitsisi.

Sain Nhs:ltä testiin lasipullon juurikin tuota tarkoitusta varten, ja kuinka iso ero siinä onkaan onko pullo lasia vai muovia. Kun olen käyttänyt aiemmin muovista pulloa. Veden makuun on tarttunut jokseenkin ”avannon haju” – vaikea selittää, sillä en osaa edes hahmottaa mistä moinen on lähtöisin. Toisaalta muovinen pullo, on helppo, kun sen voi ottaa saunaan mukaan – lasinen sen sijaan jää itsellä ainakin löylyhuoneen ulkopuolelle (muilta lasipullon käyttäjiltä opittu tapa), koska en uskalla ottaa riskiä, siitä miten pintamateriaali kestää kuumutta. Testaamalla se toki selviäisi, mutta en tuota riskiä ole uskaltanut vielä ottaa.

Väriksi on valikoitunut rosa, joka on tuttu ja turvallinen. Edelleen siis keltainen ja (himmeä)rosa vetää puoleensa. Samainen lempeä väri kun kulkee tuon hamampyyhkeen mukana.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *