Netan harrastenurkkaus

Koska pidän säännöllisen epäsäännöllisestä elämänrytmistä, enkä mielelläni jämähdä rutiineihin, en ole sitoutunut juuri mihinkään aikataulutettuihin harrasteisiinkaan. Kesti kauan ennen kuin aloin tehdä asioita pelkästään omaksi ilokseni itseäni varten. Aikaisemmin koin, että kaikella täytyy olla jokin funktio. Jos osallistuin elävän mallin piirustuskurssille, yritin ryhtyä taiteilijaksi. Kun kävin tankotanssitunneilla, yritin olla seksikäs. Joitain asioita teen kuitenkin nykyään sen verran usein, että niitä voi melkein kutsua harrasteiksi. Joukkoon on sujahtanut muutama aikomuskin. Tässä listaa:

 

1. Megazone

Jocke pyysi muutaman kaverin mukaansa lasermatsiin tylsistyttyään ankeisiin arki-iltoihin, jolloin ei tapahdu töiden jälkeen muuta kuin sohvaa ja suoratoistoa. Aika monet ystävät ovat keski-iän kynnyksellä perheellisiä tai parisuhteellisia, eikä heistä saa enää samalla tavalla menokavereita esimerkiksi paikallispubin tietovisailuun. Tapaamiset on sovittava pitkälle tähtäimelle ja niihin osallistumisesta on neuvoteltava siipan kanssa, kunhan yhteiset menot ja velvoitteet on ensin sumplittu.

En ollut koskaan käynyt ammuskelemassa ketään, mutta ilmoittauduin Jocken ja kumppaneiden peliryhmään. Pelasimme ensimmäisen kierroksen jotain syntymäpäiväryhmää vastaan. Oli yllättävän hauskaa hiiviskellä labyrinttimaisella radalla väijymässä vastapuolen pelaajia etenkin, kun se sattui olemaan jokseenkin ärsyttävä remujengi. Pelatessa tuli turkasen kuuma, mutta peliin eläytyminen vei ajatukset kivasti pois muista asioista. Sen jälkeen olen käynyt laseroimassa muutaman kerran vuodessa joko yhden tai useamman kaverin kanssa. Joskus on tehnyt mieli lähteä vaikka yksin, mutta ihan niin leikkiasehulluksi en ole pimahtanut.

2. Kirjablogi

Tämä harrastus menee enemmän aikeen puolelle. Luen usein ja olen alkanut analysoida yksittäisten kirjailijoiden tyyliä ja maneereja sen jälkeen, kun lainasin samalla kerralla kaksi Stuart MacBriden kirjaa. Sarkastinen huumori vetoaa minuun, mutta yltiöväkivaltaisuus ja synkkyys ärsyttää. Kuulun myös useisiin kirjakirppisryhmiin, joiden osto- ja myynti-ilmoituksia selailen lähes päivittäin. Toisinaan kommentoin joihinkin ilmoituksiin, jos myynnissä olevat kirjat kuuluvat omiin suosikkeihini.

Löysin yhdestä ryhmästä uuden kotimaisen suosikkikirjailijan, joka markkinoi ryhmässä mielenvikaisia muistelmiaan. Hän promotoi teostaan niin huomiota herättävän kiintoisalla tavalla, että heitin jonkin sukkeluuden kommenttiosioon. Kirjailija Hyötyläinen vastasi hauskasti, sai minut tilaamaan kirjansa ja lähetti sen minulle tarroin koristellussa kirjekuoressa omistuskirjoituksen kera. Mukana oli puolitoista arkillista vessapaperia, johon kirjailija oli piirtänyt minulle mustalla tussilla nuolen lävistämän sydämen. Tämä tapaus elähdytti minua kahdellakin tapaa; ensinnäkin markkinointi-ihmisenä innostuin osuvasta ja hyvin kohdennetusta mainonnasta. Toisekseen juuri tällaisista kirjoista haluaisin raportoida omassa kirjablogissani.

3. Kitkuttelu

Välillä minulla on rahaa johonkin ylimääräiseen, välillä ei ole. Useimmiten ei. Se on joskus stressaavaa, joskus rajoittavaa, eikä siitä aina riitä riemua. Joskus kuitenkin juuri kitkuttelun aikana päädyn leipomaan enemmän ja pakon edestä jää sijaa muutenkin luovemmalle ajattelulle. Vaikka kitsailu siis tapahtuukin vähän pakosta, se on kuitenkin onneksi aina väliaikaista. Nykyään pyrin harrastamaan sellaista, että venytän aikaa ennen tilinylitystä. Tarkemmin sanottuna koitan pitää budjetin tiukkana rahaa saatuani, jotta ennen seuraavaa mahdollista rahapäivää joka sentti ei olisi kaikonnut kauppoihin. Säästäminen on haastavaa, mutta velkainenkin yksikkö eli yksineläjä voi onnistua myös siinä. Ainakin pienimuotoisesti.

4. Uusien tuulien haistelu eli uusien harrasteiden etsintä

Vaihtelun on väitetty virkistävän. Siksi kokeilen mielelläni välillä uusiakin asioita. Joskus on hyvä kääntää kelkka ihan katolleen. Raha nyt tietysti voi joskus rajoittaa menohaluja, mutta välillä käyn kiipeilemässä puihin ja puran vanhan herätyskellon kurkatakseni sen sisään. Tai tulen yllytetyksi ex tempore -juttuihin ja lähden kyytiläiseksi toiseen kaupunkiin, jos joku tarjoaa pelkääjän paikkaa. Välillä myös käytännön numerologia lukeutuu harrastuksiini, samoin kuin vihjaileva huumori!