Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Miksi piitata p*skaakaan

Jos tuossa jokunen postaus sitten päätin viis veisata, ja kirjan mukaisen vinkinkin jaoin ”Älä ole kusipää”, niin nyt siirryttiin sitten astetta syvemmälle samaiseen aiheeseen. Äänikirjan muodossa toki. Äänikirjoihin hurahdin tuossa, kun nappasin jonkun testausajan, joita mm BookBeat, Elisa ja Storytel tarjoavat. Nooh koukkunhan tietysti jäin. Voiko parempaa tapaa vapaa-ajan viettoon näillä helteillä olla, kuin makoilla aurinkotuolissa terassilla ja kuulokkeissa hyvä kirja. Ei tarvitse miettiä silmien siristelyä auringossa, ei aurinkolaseja – voi todellakin vain rentoutua ja kuunnella.

Sitten siihen hehkuttamaani kirjaan. Mark Manson : Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan. 

Rakastuin kirjan aitouteen, onhan se kuten nimikin kertoo suorasanaista puhetta kaiken höttöisen hattaramaisen sanontamesern keskellä.

Kirjaa on todella vaikea selittää tai avata, se itseasiassa täytyy vain jokaisen joko lukea, tai kuten itse tein, kuunnella. Äänikirjoisa lukijan ääni on itselle todella tärkeä, tosin samaa kranttuutta on tyypillisesti myös esimerkiksi puhuttujen rentoutusharjoitusten kertojan äänet. Muuutama äänikirja jäänyt kuulematta monotonisen lääkärisanelu-tyyppisen lukijakokemuksen vuoksi.

Tämän kirjan kohdalla todellakin suosittelen kuuntelemista, vaikka kirjakaupassa toki selasin myös fyysistä kirjaa, niin silti se ainakin itselle avautui tosi hyvin juurikin kuunneltuna. Kirjailija on bloggaaja, joka on astunut ison askeleen eteenpäin, juurikin asenteensa ja tämän kirjan kautta.

Kirjassa korostetaan yleisesti sitä, että myös kielteisyys ja negatiivisuus kuuluu osana jokaisen elämään – ei elämä ole pelkästään onnellisuuden hehkuttamista, positiivisissa asioissa hattaran lailla leijumista. Parhaiten pääsee käsiksi aitoon arkeen, sillä kun hyväksyy sen, että elämässä kaikki ei aina ole niin ihanaa ja kivaa, ja silti siitä selvitään. Silti elämä on elämisen arvoista. Kirja ei kuitenkaan kannusta ideologiaan ”positiivisuus on perseestä – ja ammattivalittajat ovat vain realistisia” Hyväksyntä siitä että välillä on huonoja päiviä ja aikoja, että ne ovat osa elämää. Tärkeintä on oppia hyväksymään, ettei aina voi onnistua, eikä jokainen päivä ole pelkkää auringonpaistetta ja blingblingiä.  Ei kaikista tule miljonäärejä tai kuuluisuuksia – on paras oppia hyväksymään, että suurin osa meistä on ihan tavallisia tallaajia ja hyvä niin. Kun tämä kaikki on lennokkaasti ja avoimen aidosti kerrottu, niin eihän sitä voi kuin uskoa ja nyökytellä ”näinhän se on”

Kirjassa on itselle juurikin sopivassa suhteessa voimasanoja – oikeisiin kohtiin ripoteltuna. Realisminsa ansiosta kirja on helppolukuinen ja asioihin on todellakin helppo samaistua. Kirja on kuin tehty tämän hetken hektiseen arkeen, ja kun kesälomaa odotellessa stressi työpaikoilla kiristyy. Sillojn kannattaa, siis joko lukea tämä, tai kuten kirjoitin aiemmin niin kuunnella. Hyvä syy testata noita tarjolla olevia ilmaisia kokeilujaksoja. Ei voi kuin suositella ihan maksimi tähtimäärällä.Kalenterissa liikutaan tarrojen suhteen samaisella linjalla, kuin kirjassakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *