Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Linnareissu siitä tuli

Tuossa jokunen viikko sitten, kun vielä lomailin. Matkaan lähdettiin ihan ja vain ainoastaan kolmevuotiaan ehdoilla. Häneltä koko idea matkaan tuli. Suuren suuria sunnitelmia siis ei tarvittu, koska varmasti jo pelkät ratikat ja metro, ja muut uudet kokemukset riittivät aika pitkälle. Hotellin valitsin idealla, että jo se olisi mielenkiintoinen kokemus. Itselle hotelli oli entuudestaan jo kyllä tuttu.

Aina ei niin innosta olla kuvattavana

Majoituimme siis Hotel Katajanokalle, vankilahotelliin. Ennen reissuun lähtöä mietin missä vaiheessa, ja miten pienelle kertoa, että kyseessä on entinen vankila. Hyvin sekin saatiin hoidettua, eikä pientä moinen pelottanut, vaan kiinnosti pikemminkin, että mahtaakohan hän nähdä siellä ihka oikean rosvon. Mukana oli myös Haisuli joka on vankilasta karkaamisen mestari, joten hauskaa turvaa saatiin siitäkin.

Kettu olisi ainakin päässyt kaltereiden välistä karkuun

Tiesin mihin olimme menossa, mutta ihan kaikessa hotelli silti ylitti odotukset jälleen kerran. Erityisesti henkilökunnan ystävällisyys ja avuliaisuus, ja varsinkin pienen asiakkaan huomioiminen olivat ihan omaa luokkaansa. Lämmitti mummun sydäntä. Hiljaisuus ja jokin rauha, joka hotellista huokui, sai aikaan todella turvallisen tunteen.

Tutustuttiin hotelliin pidemmän kautta, eli omasta sellistä lähdettiin  kiertelemään, ja löydettiin monen moista pientä ja suurta asiaa. Lapsen silmin varmasti tuntuivat vielä jännittävimmiltä. Lapsen mielenkiinnolla pieni asui rohkeasti sisään sekä selliin, että ryhmätyrmään 1800-luvulta.


Siinä missä pieni ihastui kokonaisuuteen, mummu ihastui moniin pieniin yksityiskohtiin. Sopivasti vankilatunnelmaa – ampumatta silti yli. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *