Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Laiskaa lomailua

Jos tänä lähes helvetilliset mittasuhteet saaneella someajalla ihmisen kiinnostavuutta mitataan kesäloma- aktiivisuudella, niin mun kiinnostavuus painuu varmasti jonnekin pakkasen puolelle. Ei sitten ainuttakaan ulkomaanmatkaa, eikä festaria ole tullut seikkailtua.

Todellisuus kuitenkin on, että olen nauttinut täydellä sydämellä tästä totaalisesta laiskottelusta, hurjasta määrästä kirjoja ja täydellisistä aurinkoisista päivistä. Kaikessa rauhassa kuunnellut hiljaisuutta ja ihastellut kalenterin tyhjyyttä. Toisaalta näiden viikkojen aikana olen saanut kaikessa rauhassa sisäistettyä ja toivottavasti myös opittua tästä kiireettömyydestä. 

On mullakin ollut aikakausi, jolloin elämää rytmittivät varatut lomamatkat, ja lentolippujen päivämäärät.Jatkuva odotus. Tuolloin se tuntui itsestäänselvyydeltä. Jossain vaiheessa -toki vuosia sitten, tajusin että eihän tämän nyt näin kuulu mennä. Tuttu toteamus muilta elämän osa-alueilta oli ristiriidassa lomareissujeni kanssa. Elämä eletään arjessa. Nuo sanat ovat tänä kesänä olleet ajatuksissa enemmän kuin koskaan. En vain ole kokenut tarvetta lähteä mihinkään tai ladata kalenteria täyteen tapahtumaa. Pari mini reissua kotimaassa ja hyvä niin. Turistina kotikaupungissa on toiminut vallan mainiosti tälle lomalle pohjana. Mikäs se turisteja tänne houkuttelee? Samoja kohteita voi itsekin käydä kokemassa ja palata illaksi (Pingviinisaunan ja iltauinnin kautta) kotiin.

En väitä ettenkö maailmalle lähde jossainvaiheessa, mutta annetaan tuon tulla sitten kun se tuntuu siltä – hypätään koneeseen, kun tarve sille tuntuu. Nyt ei siltä tunnu, joten miksi lähteä ”väkisin”.

Lomaseurana vielä kun on reipas kolmevuotias, niin jokainen hetki eletään vain ja ainoastaan siinä hetkessä, eikä ajatukset karkaile. Kuinka paljon ajatuksia herättäviä keskusteluja onkaan käyty. Samoilla linjoilla taidetaan kuitenkin ajatuksinemme olla ”On hyvä asua jo valmiiksi lähellä, niin ei tarvitse lähteä mihinkään” kuului takapenkiltä.  Mitäpä tuohon lisäämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *