Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Kurkistus Torresin maailmaan

Kalenteria ja säännöllistä rytmiä saanen kiittää myös siitä, että itse elämään mahtuu huomattavasti enemmän ”elämää”  nyt  kun pystyy sopimaan menoja jo  reilusti aiemmin, kun tietää ne vapaapäivä etukteen.Uskaltaa ilmoittautua tapahtumiin.

Sain viikko sitten reilusti nauttia ihan osallistujanroolissa viini-illasta. Kyseessähän on VinumWasan järjestämä Torres & Earth tastingista. Omalla kohdalla illasta mielenkiintoisen teki se, että en ole löytänyt ”sitä juttua” Torresin viineistä, ne vaan yksinkertaisesti ei sovi yhteen mun makuaistini kanssa. (Kyse kun kuitenkin on yksi huipputiloista, niin nolona myönnän, että mun makuaisti taitaa olla vähän omanlaisensa). Mieleni kun on kovin muuttuvainen, niin päätin antaa mahdollisuuden – ja eihän tällaista iltaa voi ohittaa. 

Iltaa vietettiin Svenska Klubbenilla (Bacchus). puitteet siis mitä juhlavimmat. Tosin tyypillisesti kun olen ”Maija Myöhänen”, niin aikalailla takarivissä siellä tuli istuttua, ja kun tunnetusti äänen volyymi nousee tastingin edetessä, niin paljon hyvää jäi varmasti kuulematta.


Illan järjestäjänä ja isäntänä toimi VinumWasa/Janne ja Torresin tarinan kertomuksesta ja itse tastingissa vastasi Annastiina Jäppinen (Winestate).

Edelleenkään Torres ei vienyt mun sydäntä, ja jokin samanlinjainen juju niissä on, joka ei vaan kolahda. Onneksi makuasioista ei voi kiistellä, mutta edelleen koin saman tutun kuvion näiden kohdalla – suhteessa siihen mitä tuoksu lupaa, niin maku ei lunasta tuota odotusta.

Viinejä ja niiden kokemusta en tähän lähde avaamaan, koska postaus paisuisi ihan mahdottomiin mittasuhteisiin. Tässähän nämä kuitenkin ihan listana. Viinit ja Illallinen.
Santa Digna Estelado Organic Rosé Brut (Chile)
Tasting:
Viña Esmeralda Rosé (DO Catalunya, Espanja)
Gran Viña Sol (DO Penedès, Espanja)
Cordillera Cabernet Sauvignon (Curicó, Chile)
Celeste Crianza (DO Ribera del Duero, Espanja)
Salmos (DOCa Priorat, Espanja)
Mas la Plana (DO Penedès, Espanja)

Illallinen viineineen:
Alkuruoka:
Raputoast, salaatti ja hillotettu fenkoli
Waltraud Riesling (DO Penedès, Espanja)
Pääruoka:
Grillattu karitsan paahtopaisti, punaviinikastike, perunapyré
Purgatori (DO Costers del Segre, Espanja)
Jälkiruoka:
Creme catalana ja sitrushedelmä kompotti
Floralis Moscatel Oro (Katalonia, Espanja)

Illan juustot Juustoportilta.

Illan aikana ihastuin tokikin historiaan ja tarinoihin viinien/tilan taustalla. Kokonaisuus kunnon pläjäys, ja tottakai aivan uskomattoman ihana ilta. Seura mitä mainioin, hyvää viiniä ja upeat olosuhteet, niin mikäs siinä väärinpäin voisi napsahtaa. Kalenteriin kyllä ilmestyi taas uusi viinipullonkuva – kuvaamaan seuraavaa tastingiltaa. valitettavasti helmikuun tasting täytyy jättää väliiin, mutta maaliskuuta sitten odottelen sitäkin suuremmalla innolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *