Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Kuohuvia kuplia

Tunnustettakoon, että olen ihan liian vähän osallistunut viinitastingeihin, ja noin yleisestikin tapahtumiin, mutta pikkuhiljaa siihen on alkanut tula muutosta. Se tuntuu hyvältä, tutustuu uusiin ihmisiin. Varsinkin tänne blogiin noiden asioiden alakirjoittaminen sitten jää roikkumaan, joten tässä jotain hippusia edellisestä tastingista, josta nyt on kulunut jo parisen viikkoa.

Aiheena oli Kanadalaiset ja Englantilaiset kuohuviinit. Halusin mennä mukaan nimenomaan siitä syystä, että enpä ole edes tullut ajatelleeksi ostaa noita itse ja tutustua. Oiva tilaisuus siis uuden kokemiseen. Viinit löytyy ihan Alkon valikoimista, joten voihan niihin halutessaan sitten palata.

Kanadalaisilla aloitettiin. 

Pakko myöntää, että tuo ensimmäinen tuntui jotenkin liiankin hapokkaalta omaan makuun, mutta jälleen kerran ollaan makuasioiden äärellä, joten eipä siitä sen enempää. Toisaalta kun jätin jokaiseen lasiin osan, palatakseni niihin, jälkeenpäin. Tiedän ehkä ei ole järkevää maistaa viiniä, kun sen ominaisuudet ovat muuttuneet – tässä tapauksessa kuplat poistuneet, ja lämpötila väärä. Jokatapauksessa näin toimin, ja kun aikani olin odottanut, ja maistoin viinin uudelleen, se tuntui täysin erilaiselta, ja sellaisenaan siitä pidin todella paljon.

Ja sitten Englantiin:

Enhän mä taaskaan mitään suurta herätystä näiden kohdalla kokenut, toisaalta en sitä odottanutkaan. Toki näistä löytyi lemppari, mutta sitten päästään siihen omalla kohdalla suht ratkaisevaan asiaan, joka todennäköisesti vaikuttaa ostopäätökseen Alkon hyllyjen äärellä. Yksinkertaisesti se on hinta. Mielestäni nämä 40€ kieppeillä pyörivät hinnat, vaikuttaisivat siten että pistäisin vähän lisää ja ostaisin ihan shampanjaa, tai sitten jonkin huomattavasti huokeamman hintaisen kuoharin. Väliinputoajiin nämä siis kyllä jäävät omalla kohdallani. 

Mikäs näistä nyt sitten oli se oma lemppari? Itseasiassa en edes osaa perustella, miksi juuri tämä näistä kaikista oli se joka tuntui eniten itselle tyypilliseltä valinnalta.

Lasillisten jälkeen sitten kohti kotia. Tosi kiva ilta kaikenkaikkiaan, ja seuraavaan tastingiin onkin jo ilmoittauduttu. Aiheena Luomuviinit, ja mukana sillä kertaa onkin myös luomuoliiviöljyt Italiasta. Todellakin mielenkiinnolla odotan tuota iltaa.

Tässä vielä pari kuohuviini-illan kuvaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *