Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Kalenteroitua arkea

Hyvin olen päässyt kalenteroinnin alkuun. Loppuvuosihan meni siinä erilaisten testailujen merkeissä ja sain kyllä itselleni aikaan jopa kunnon kalenteristressin. Nyt kun tositoimiin olen tuon suhteen päässyt, niin kuinka ihanan rauhoittava vaikutus sillä kaikella onkaan. Kalenterin oheen ja rinnalla kulkemaan, on tulossa myös ihanista ihanin yllätys. Siitäpä sitten myöhemmin (Tosin maailman kehnoinpana yllätysten pimittäjänä, seuraavat päivät lienee aikamoista piinaa), mutta todellakin pienistä asioista voi tulla todella hyvä mieli. Huikealta on tuntunut myös se kun ihmiset kyselee, että mistä tässä noin kokonaisuudessaan on kyse. Koko idean taustoista saakin sitten jo lähestulkoon romaanin pituisen höpötyksen, ehkä joskus senkin avaan.

Kalenterointiin liittyvät sanat on herättäneet kysymyksiä.

Mitä on Happy Mail?

Kalenterimania ryhmän kautta tutuksi tullut mukava arjen piristys. Halukkaat ilmoittaa listalle tietonsa osoitteineen, ja tiedot mitsä pitää ja mistä ei. Ylläpitäjät jakavat porukan pareihin, joissa tulee esiin kenelle kukakin postia lähettää. Sekä henkilö jolta postia tulee saamaan. Kyse ei siis ole keskinäisestä vaihdosta – ”minä lähetän sinulle ja sinä minulle”, vaan postia sadaan yhdeltä ja lähetetään toiselle. tarkoitus ei suinkaan ole lähettää hurjia määriä kalenterointiin liittyvää tavaraa, vaan ylipäätään jotain sellaista josta toinen ilahtuu – oli se sitten vaikka ihan vaan postikortti, tai itselle käyttämättä jääneitä tarra-arkkeja jne. En tiedä voisiko tässäkohtaa sanoa, että ikävä kyllä nuo on yleensä tosi isoja postituksia. Siksi ”ikävä kyllä” koska itselleni samoin kuin varmasti monelle muulle aloittelijalle kynnys lähettää on ihan turhaan liian korkea, kun näkee mitä kaikkea muut on lähettäneet. Toisaalta taas näin pääsee ihan kivasti mukaan ilahdutuspostiin. Esimerkkejä itselle tulleista: Näiden lisäksi kirjekuoret pullistellen kaikkea ihanaa kalenterointiin liittyvää.

Mitäs se RAK-posti sitten oikein on.

Kirjain yhdistelmä RAK muodostuu sanoista ”Random acts of kindness”. Tutumpi ehkä ihan muussa yhteydessä. Aikoinaan tästä oli vallallaan malli jossa esim maksoi kahvilassa kahvin, ja ilmoitti että siinä on maksettuna vaikkapa seuraavan kahvinostajan kupponen. Tarkoitus siis pysyä täysin nimettömänä. Ryhmässä tuo toimii siten että sinne saa osoitteensa jättää, ja sieltä sitten joku sen nappaa, ja lähettää yllätyspostia. Kun tällaista yllätyspostia sitten on itse saanut, ja siitä ilahtunut, niin itselleni ainakin tuli heti tunne, että haluaa itsekin ilahduttaa jotakuta. Itse olen muutaman RAK:n saanut ja todellakin niistä tulee hyvälle mielelle moneksi päiväksi – onhan se tällaisena sähköpostien aikakautena ihan omaa luokkaansa. Etanaposti on pop.Ja tässä pari RAK-postia – kuvat eivät ehkä tee oikeutta, koska olen ne kiitoskorttimuotoon aikoinaan laittanut, sillä vaikkei lähettäjää tiedäkään, niin kukapa kehtaisi jättää kiittämättä päivän piristämisestä.

Kuulemani mukaan tämä idea on vallalla ainakin erilaisissa käsityöryhmissä. Positiivista tässä valituksen ja nillityksen maailmassa on nämä ihanat pienet positiiviset yllätykset. Erityiskiitokset on pakko lähettää nimenomaan tuon kalenterimania -ryhmän ylläpitäjille, ja koko sille usean tuhannen jäsenen populaatiolle. Ryhmän idea on olla positiivinen, iloa tuottava ja ”kaikki mahtuu mukaan”-malli. Koskaan en ole näin ihanaan ryhmään kuulunut, sillä pienintäkään ivaa tai provosointia tai pilkkaa/kiusaa ei sallita – asioihin puututaan jämäkkäällä otteella, ja aina löytyy apu jos minkäkinlaiseen ongelmaan.

Tottakai aiheesta löytyy myös blogi, jota kautta itse löysin kyseiseen maailmaan. Voi kuinka toivoisinkaan että samanhenkisiä ryhmiä, blogeja ja ajatusmaailmaa levittäytyisi myös muille osa-alueille. maailmassa (varsinkin SoMe:ssa) on ihan liikaa negatiivista nillitystä jopa pilkkaa ja kiusaamista, joten jospa me kaikki antaisimme edes hitusen positiivisuutta, ja hauskoja yllätyksiä ihan tavalliseen arkeen. Itse olen jossainmäärin napannut tuota RAK -ideaa ihan työpaikallenkikin, ja iloisen vastaanoton ”sairaalatonttu” on kuulemani perusteella saanut. -Eli kiinni jäin positiivisessa mielessä. Nyt täytynee keksiä jotain muuta pientä piristystä – koska kyse voi olla niin pienistä asioista, kuin pienen 1-2€ maksavan yllätyksen kautta piristämään jonkun päivää. Ei vaadi paljon antajaltaan, mutta voi pelastaa, jonkun huononaamun, ja tehdä päivästä hymyilevän.

Oman kalenterin aukeama – onnekseni useimmat kuvista on ihan symbolisia, ja niiden sisällön ymmärrän vain minä. Minä super-anti-askartelija, joka olen aina moista yökännyt, niin tässä olen tällähetkellä menossa. Uskallusta ja pitkää pinnaa (jota multa ei tahdo löytyä) tämä vaatii, mutta on sen arvoista. Kiitos sille joka lähes valaistuneen joogin tavoin aiheen alunperin mulle ehdotti – jonka tyrmäsin heti kintaalla viitaten, mutta josta nyt oon saanut tukea ja turvaa – joka toivottavasti pysyy mukana pidempään kuin monien uuden vuodenlupaukset (itse en moisia ole koskaan tehnyt enkä tee) – muutamat henk.koht tiedot tuosta poistin, mutta tällä tyylillä mennään, Tämä oli siis ensimmäinen kunnon kokeilu – heti joulun jälkeen – tämänhetken aukeamaa en avaa, ihan siitä syystä että siellä on yltiöpaljon henk.koht juttuja ja kun ne piilottaa, niin näyttää ihan pöljältä koko aukeama. Sekavahan tuo on, mutta kyllä se oma malli sieltä vielä paikkansa löytää – varsinkin kun tilaamani härpäkkeet pämähtää postiluukkuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *