Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Kaikkea muuta kuin täydellistä

Me ankkuroi ihmisiä yhä enemmän koteihinsa ja ruudun äärelle. Tietoisesti täytyisi tätäkin kaavaa alkaa muokkaamaan. Kyläilykultturi on muuttunut kahvilakulttuuriksi (Ihme vain sillä kahviloissa -ainakin trendi-sellaisissa hinnat on aika huikeita verrattuna kotoiseen kahvikupposeen). Alemmuuden tunne syntyy liian heppoisin perustein, koska se oma koti pitääkin sisällään elämää ja arkea – siellä ei ehkä olekaan täydellinen juuri tämän hetken trendi sisustus, ja vaatteitakin tuolien selustoilla saattaa lojua, petaamattomasta sängystä puhumattakaan.

Tunnustan – itselläkin sanat ”Mä en nyt oo täällä siivonnut” pääsee kyllä luvattoman usein, jos joku sattuu kyläilemaan tulla. Tuskin kukaan kuitenkaan tulee kotini siisteyden takia kyläilemään, joten täysin turhia sanoja. Koti saa olla asujansa näköinen, eikä sisustusblogin mainoskuva. Oman kodin kokonaisiivoukseen (ei nyt marittamiseen saakka kuitenkaan) kun olen lomani kunniaksi luvannut itselleni lahjoittaa muutaman päivän. Vuoden olen tässä asunut ja esineet löytäneet paikkansa – nyt kuitenkin voi karsia niitä esineitä, jotka eivät selvästikään paikkaansa löydä.
Hylly, kaappi ja huone kerrallaan, loman aikana pientä siivoilua ja tavaramäärän karsimista, niin ei lomaillessa pääse stressi iskemään. Onneksi ainakaan keittiön kaapit ei tarvitse hurjaa inventaariota, kaikista kaapeista keittiön kaapit on yllättäen ne, jotka on aina suht.siistissä kunnossa – muista kaapeista voikin sitten saada vaateryöpyn niskaansa. Keittiössä lähinnä käytävä läpi parasta ennen päivämäärät tuotteista. Lisäksi tehtävä listaa elintarvikkeista, joita noiden jo olemassaolevien seuraksi on ostettava – hyvä bongailla Biohakkereiden ideoita jo nyt niin ovat sitten valmiina kun sen aika vahvemmin arkikuvaan astuu. – Kunhan löytyisi kunnon Punnitse ja Säästä. Tämä Vaasan It’s Pure, kun tuli todettua että on minimaalisen pieni, enkä löydä lähiskään samoja tuotteita joita tuo ihana Punnitse ja Säästä aikoinaan myi. Nyt löytyy niin paljon samoja tuotteita joita saa marketeistakin,
joten eipä tule erikseen sitten lähdettyä – varsinkin ku markettien hinnat ovat edullisempia.

Vuoden vaihteessa ihmiset tekevät uuden vuoden lupauksia – josko minä sitten tekisin näin lomaillessa lupauksen syksyä kohti, lupaisin stressata vähemmän kodista, kehosta ja muiden mielipiteistä – lupaisin elää epätäydellisempää elämään. Suurta muutosta varsinaisen toimintaanhan tuo ei vaadi – lähinnä kyse on uskalluksesta antaa itselle lupa elää paljon epätäydellisempää elämää. Blogin vaokuvatkin tulee pysymään ihan yhtä huonolaatuisina kuin tähänkin asti – aika, kiinnostus ja innostus kuvien muokkausta kohtaan ei vain ole kolahtanyt riittävästi, joten mielummin sitten epätäydellisen täydellistä

Ihanasti loma alkanut aurinkoisissa merkeissä. Eilisellä reissulla muutama kaatosade kohta, mutta nepä meni niin nopsaan ohi. Tänään laiskotellut aurinkotuolissa terassilla ja tehnyt rentoutusharjoituksia.

Rakkautta kesääsi.
Jaana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *