Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Ihanaa lomaa ja Photarisimppailua

Puoliväliähän tämä ihana kesäinen loma alkaakolkutella. Todella ollut niin ihana loma, että itsestäkin tuntuu jotenkin uskomattomalta, ja puolet on vielä edessä. Paljon on merkinnyt se että ensikertaa elämässäni saan oikeasti lomailla näin pitkän aikaa yhteen putkeen. Sääkin on mielestäni suosinut juuri oikeassa suhteessa. Aurinkoa on ollut juuri silloin kun sitä on tarvittukin ja harmaiat päivät nekin sopineet, juuri oikeisiin ajankohtiin.

Kirjoitan loman tapahtumat jokainen itsenäsisessä postauksessaan, koska uskon että suurinosa teistä tietää miten taipumun teksiten venymiseen tekee lukuhetkistä huomattavasti enemmän keskittymistä vaativia, ja tahdon yrittää (jälleen kerran) päästä tilanteeseen jossa saisin teksteistä lyhyempiä – ja kuvia mukaan enemmän. Ongelma tietysti tulee siinä, että en mitenkään rakasta valokuvausta – ja kuvien käsittelyä en edes aio enää yrittää.

Meni viimeisetkin kuvankäsittelyn innostuksen rippeet, kun pari vuotta sitten menin innoissani ilmoittautumaan Photoshop kurssille – ja tottakai ennen kurssin alkua valmistauduin hankkimalla innoissani koneelle jo Photoshopin – että sitten pääsisin heti opettelemaan – Nooh ihan ensimmäisellä kurssitapaamisella opettaja ilmoitti, että vaikka kurssin nimi on Photoshopkurssi, niin käytämme erästä toista ohjelmaa. Koska ihmiset nyt yleensä yhdistää kuvankäsittelyn ja Photarin samaksi aiheeksi, niin siksi tuota nimeä oli ilmoituksessa käytetty.

Hmmmm kiukku sisällä kihisi, mutta kiltisti istuin tuon ensimmäisen kurssitapaamisen loppuun – ja kysyin sitten (toki oletin se onnistuvan automaattisesti, koska koin että minua on huijattu), että saan varmaankin sitten jättää kurssin tähän, ja kurssimaksu palautetaan, koska kurssi ei ole sitä mihin olin tulossa. Jep-Jep- kiukku vain kasvoi, kun vastaus oli, että voin toki lopettaa kurssin, mutta maksua ei palauteta. WHAT ?? Ei olisi kannattanut hommata koneelle sitä Photaria ennen kursssin alkua. Nooh tästä voisin kiukuta ties kuinka pitkään, mutta sinne katosi viimeinenkin mielenkiinto kuvankäsittelyä kohtaan. Joten kuvat blogissa nyt on sitten aina vähän mitä sattuu – täydellisen epätäydellisiä, tai Pexelsin täydellisistä valittuja.
Ja aihe taas karkasi kesäloman ihanuudesta kuvankäsittelyyn ja teksti vain venyy venymistää, parempi siis singahtaa ulos aurinkoon, ja palailla asiaan seuraavassa postauksessa.

2 kommenttia

 • Tuuli-Lumo Lifestyle sanoo:

  Vaikka kuvat kannattaakin ottaa niin, ettei käsittelyä paljin tarvitsisi, kannattaa kuitenkin kokeilla kuvankäsittelyä. Treenaamalla siinäkin kehittyy. Itse käytän ilmaista PhotoScapea, jolla usein hieman kirkastan kuvia, korjaan valkotasapainoa, tarvittaessa suoristan ja blogia varten aina muutan kuvien koon 800 px leväksi ja terävöitän kaksi astetta, sillä netti aina hieman pehmentää kuvanlaatua.

 • jaana sanoo:

  Heip,

  Ihana saada kommentttia – (liian) harvoin niitä tulee, joten tosi iso kiitos <3 Uskonpa, että alan tosiaan ainakin tutustumaan noihin hiukan Photaria helpompiin kuvankäsittely ohjelmiin. (Jotain toki tiedän entuudestaan, mutta käyttöönotto jäänyt vain roikkumaan :D ) Tällähetkellä vielä pari postausta ainakin ihan ilman käsittelyä - koska jännityksellä odotan uuden ihanan tietokoneen kotiutumista (Kuin lapsi jouluaattoa). Uskon, että sitä kautta saan taas hurjasti intoa, ja virtaa bloggaukseen sekä hituseen enemmän kiinnostusta kuvankäsittelyyn, ja ylipäätään valokuvaukseen.

  Testiin siis tuo PhotoScape :) -Tosiaan Photarin ja Lightroomin kanssa itsellä kuluu turhauttavan kauan, joten jää siksi käyttämättä - tai sitten pitäisi ottaa vain tavoitteeksi opetella perusasiat. Pitää ihan joku om viikonlopun Workshop itselleni - pyytää mun "Järkeä" tulemaan opastamaan, jos hän työkiireiltään suinkin vain ehtii.

  Aurinkoista päivää sinulle
  Jaana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *