Elämästäni blogin teen: tärkeimpien aiheiden lista

Miksi juuri tämä Netta tässä halusi perustaa tällaisen blogin? Hyvä kysymys! Olen miettinyt jonkin verran tätä aika yleistä itseilmaisun tarvetta, joka ihmisillä yleisesti vaikuttaa olevan. Jos mietitään, kuinka hurjan yleistä on esimerkiksi haluta kirjailijaksi tai nykyisin tubettajaksi, onhan meitä itsestään puhujia ja elämästään hyvinkin avoimesti kertovia henkilöitä melkoinen määrä. Onko sen takana tarve tuoda itsensä esiin vähän kuin maalaisi sitruunamehulla näkyviin taikatussilla piirretyn omakuvan? Alkaako ketään muuta koskaan ärsyttää se mielipiteiden loputon virta, joka paukkaa päin näköä sosiaalisen median feedeissä, kun jokaisella on painavaa sanottavaa kaikista mahdollisista aiheista? Minulle tulee suoranainen ähky Facebookissa, joten olen yrittänyt alkaa vältellä koko kanavaa siinä kuitenkaan ikävä kyllä onnistumatta. Blogeissa ja vlogeissa on kuitenkin puolensa, sillä niiden avulla ihmiset saavat sekä viihdettä että vertaistukea ja joskus jopa asiallista tietoa ikuisen mainostulvan sijaan. Aika mediakriittinen saa aina olla ja myönnän suoraan, että minulle tämä blogiprojekti on

1. ensisijaisesti projekti, jonka tarvitsen koulutustani silmällä pitäen

2. kokeilu ja harjoituskohde

3. tapa jäsennellä itselleni, kuka oikeastaan juuri tällä hetkellä olen.

Arvelin, että jäsentely on helpointa aloittaa listaamalla, mistä olen päättänyt kirjoittaa tässä blogissa ja miksi. Nyt joku huutaa siellä pää punaisena, että minun pitäisi lopettaa tylsä ja tyhjänpäiväinen jorina, mutta joudun olemaan eri mieltä ja vastalauseeksi lataan tulemaan vähän speksejä listamuodossa:

Tervetuloa elämääni

Aito elämä on tarua ihmeellisempää, eikä mitään Sex in the City- sinkkuelämäsoopaa. Aito elämä tosin voi myös olla melko puisevaa päivästä toiseen. Oma elämäni on tällä hetkellä tilassa, jossa vilkuilen taaksepäin ja tähyilen tulevaan. Anteeksi, jos kuulostaa turhan runolliselta. Fakta vain on, että nykyihmisen tahtotila, taloustilanne ja ikivanhat biologiset lainalaisuudet voivat asettaa 2000-luvun aikuisen erilaiseen ristituleen kuin menneinä aikoina. Onko sillä merkitystä? Tavallaan. Elämä kun on eräänlainen loputon kudelma, jossa jokainen ihminen jättää kokonaisuuteen omat jälkensä ja maailmanhistorian matossa kuviot ovat kautta aikain vaihdelleet radikaalistikin. Siihen nähden omat vaiheeni ovat kaikkea muuta kuin kaaosteoriaa, mutta kai niistäkin saa aikaiseksi muutaman raidan universumin räsymattoon.

Elämääni Suomessa

Sillä on paljonkin merkitystä, missä ympäristössä ihminen on elämänsä aloittanut ja minne se elämä joskus päättyy. Serkkuni siteeraa mielellään valaistuneiden elämäntapaoppaita ja toitottaa, että jokainen takoo oman onnensa ja lähes kaikkeen voi itse vaikuttaa. Ei pidä paikkaansa. Jos sattuu syntymään monivammaisena, sairastuu, joutuu onnettomuuteen, mieli järkkyy, kokee äärimmäistä pahuutta, silloin tuskin on valinnut epäonneaan. Traumoista tai heikkouksista on haasteellisempaa muokata menestystarinaa. Minulla on aika helppoa verrattuna niin moniin muihin, mutta jonkun mielestä minunkin kokemukseni voisivat tuntua rankoilta. Kaikki on suhteellista. Suhteellista on sekin, keiden kannalta Suomi on hyvinvointivaltio ja keiden kannalta asiat täällä mitenkin toimivat. Aihe on ehkä arka, mutta haluan silti sanoa siitäkin jokusen sanan.

Kevyttä turinaa kavereista, viikonlopuista ja mitä – muodistako?

Muodittomuudesta ehkä enemmänkin, hahaa! Muotiblogeille on oma tilauksensa, joten hyvä että niitä on. Mielestäni trendikkyyden illuusio ja muodinmukaisuus ilmiönä ovat yhtä kiehtovia kuin markkinointi ja internetiin luodut epätodelliset sivustot sekä sisältö, jonka ainoa merkitys on todellisuudessa tuottaa jollekin rahaa. Tästä tulisi kovin raskas blogi, jos en kuitenkin joskus kirjoittaisi yksinkertaisesti itselleni tärkeistä jutuista. Oma tyyli on yksilön kannalta tärkeä persoonallisuuden ja arvojen ilmaisumuoto, toisaalta siitä ei tule vetää liikaa johtopäätöksiä. Blogini pointti ei sinänsä ole kantaaottavuus, mutta yhdessä asiassa kantani on ainakin selvä: ystävät eivät koskaan mene muodista! Siksi koko blogini kenties tärkein osio kertookin heistä.