Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Arkista aurinkokesää

Heippa sitten vaan hitaat aamut, päikkärit, korut, pitkät kynnet ja laiskat päivät. Paluu arkeen koittanut, ja lomalta jo palauduttu ahkeraan arkeen. Nautin lomastani ihan täysillä. Siitä todellisesta laiskottelusta, kirjoista, auringosta, iltauinneista saunalla, merestä, jääkahvista, jäätelöstä, mansikoista, herneistä, minireissuista ja tärkeistä pohdinnoista kolmevuotiaan ihmetellessä maailman menoa.

Loma meni, mutta kesä ja aurinko pysyvät. Siltä ainakin tuntuu, ripaus toivottua sadetta saatiin perjantaina, vähän lisää sadetta haaveissa ehkä ensi viikolla. Saa nähdä toteutuuko – ellei niin sitten kärvistely helteessä jatkuu. Kaikillehan tuo sää kuitenkin on aina sama, joten turha moisella on päätään vaivata. Eletään sitten vain sen mukaan. Käydään vain useammin uimassa ja kylmässä suihkussa. Käydään torilla tai rannassa jätskillä ja ihastellaan auringonlaskuja – annetaan puhaltimen pauhaa ja toivotaan, että ilma vähän viilenisi, edes yöaikaan. Ihanaahan se sinällään on, kun kerrankin uskaltaa sopia tapaamisia seuraavallekin päivälle, ilman sää/sadevarausta.

Kuten tuo edellisessäkin postauksessa mainittu viisaus osoittaa, niin onhan se hyvä asua lähellä. Jo lomalla, mutta ennen kaikkea nyt kun loma on lomailtu, on hyvä tutustua oman kaupungin ja lähiseudun tarjontaan. Onhan se oikeastaan jo ihan yleisivistystä tietää miksi turistit tänne meille päin saapuvat. Myönnän olen saanut tutustua omaan lähiseutuun hieman perusteellisemmin, työskennellessäni matkailun parissa. Tuolloin meille luonnollisesti kiertoajelulla esiteltiin tärkeimmät kohteet. Tosin itse muistan ihmetelleeni, että paikkoja, joista turistit eniten loppupeleissä kysyivät, ei juurikaan esitelty. Ehkä oletus olikin, että tiedämme nuo kohteet ilman kertaamistakin. Ehkä kyse oli myös ajan rajallisuudesta, joten Stundarsia kauemmas emme matkanneet. Saaristosta puhumattakaan. Nyt ainakin on siis aikaa piipahdella noissa hiukan vielä tutustumista vailla olevissa kohteissa.

Tänä kesänä ei ainakaan paikallisista tapahtumista ole pulaa ollut. Pikemminkin on pitänyt valita monen niin kiinnostavan vaihtoehdon väliltä. Jokseenkin ihanaa myös, että tuntuu, kuin ihmiset osallistuisivat huomattavasti enemmän kuin aiemmin – johtuuko tämä siitä että mökkeilykulttuuri, ei ole yhtä voimakas kuin vanhemmalla sukupolvella, vaan nykyisin sieltä mökiltä voidaan myös olla hetki pois, ja osallistua aktiivisemmin tapahtumiin.

Kirjat joita lomalla kuuntelin toivat sitä kauan toivottua muutosta, stressaava arki sitten näyttääkin vasta konkreettisesti sen miten hyvin asiat olen sisäistänyt. Toivon toki parasta, mutta en myöskään pelkää pahinta. Uskaltaudun hyppäämään oman mukavuusalueeni ulkopuolelle muutoinkin kuin plannerin muodossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *