Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Arjen kuulumisia

Nyt on säännöllistä arkea kuljettu ensimmäisen työvuorolistan verran eli kolme viikkoa. Vihdoin uskallan hengähtää kunnolla, ja suunnitella elämää eteenpäin. Spekulaatiot päivätyön syyhyn, jätän ihan vapaasti spekuloitavaksi niille joita se nyt niin kovasti ihmetyttää. Meillä jokaisella on tarinamme, ja vapautemme kertoa, tai olla kertomatta sitä.

Kirjoja – niitä kerääntyy luettavaksi ahmimiseen asti, tällä hetkelläkin kirjastossa odottelee varattuna kirja, johon haluan päästä uppoutumaan, kunhan tämän hetken lukemisen alla oleva kirja on saatu päätökseen. Kirjat on syyllisiä tähän, että postauksia blogiin on tullut harvemmin. Niin ja voihan avantoakin osittain syyttää, se nappaa jokaisesta illasta aina sen tunnin, ennen nukkumaan menoa.

Tämän hetken kirja on omiin tunteisiin tutustumista. Miksi ihmeessä jokin ärsyttää – mistä pohjimmiltaan on kyse noissa tunteiden kohtaamisessa. Kirjan nimi antaa aivan väärän kuvan, mutta onnekseni luin arvostelun muualta, ja tiesin mitä hakea. Takerrun enemmänkin tuohon ”Tunne elämäsi” (huom ei tunnelämäsi) otsikkoon. Hidasta Elämää kirjoissa on muutoinkin monta mielenkiintoista kapistusta joihin syventyä. 

Kalenterin käyttö, on edelleen haastavaa, kunhan saisin sinne kaikki merkinnät ihan aidosti kirjattua, eikä se täyttyisi vain kauniista tarroista – niin ja tutuista keltaisista Post It lappusista. Kun nyt vaan hyväksyisin sen tosiasian, että se oma käsiala nyt on mitä on – jos ei ole aikaa (eikä hermoja) tutustua ihanaan kalligrafiamaailmaan, niin on tyydyttävä omiin harakanvarpaisiin. Kunhan Jyväskylän reissun jälkeen saan koulun deadlinet kunnolla selville, niin kalenteri alkaa kummasti täyttyä myös niistä. Ihana odottaa innolla taas koulun haasteita.

To Do-listalla pitkät luettelot kodin siivouksesta ja siitä mitä minäkin päivänä on tarkoitus saada tehtyä. Yritän taas päästä tilanteeseen jossa raivaan ja siivoan kodin samalla idealla, kuin jos muuttaisin. Sillä tavoin pääsee kummasti eroon kaikesta ylimääräisestä. Huone ja kaappi kerrallaan ja iso rulla mustia jätesäkkejä, niin päästään taas eroon kaikesta turhasta ja silloin olo on paljon kevyempi.

Nyt kun tavalliset kuulumishöpinät on paketissa, niin voinkin postailla yksittäisistä aiheista. Lähtökohta on selvillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *