Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Ajankäyttö hallintaan

Mihin ihmeeseen mun aika karkaa taas, ja mitä ratkaisuja asiaan päätin testata. Kuten jollekin asiasta mainitsinkin, että haluan oppia sen taidon, että osaisin töistä päin lähteä suoraan jonnekin muualle kuin aina kotiin. Tapa tulla aina ensin suoraan kotiin, on jokseenkin ärsyttävä. Se on jäänyt jostain esihistorialliselta ajalta kummittelemaan ja vakiinnuttanut paikkansa ihan liian syvään. Ne päivät jotka olen selkeästi päättänyt kauppakäyntipäiviksi, toimii, tällöin menen suoraan töistä kaupan kautta. Kaikki muu, sitten jääkin jonnekin sinne suunnittelun asteelle. Kuinka helppoa sitä olisikaan mennä suoraan töistä uimahallille, joka nyt sijainniltaan on huippu, noin työmatkoja ajatelle. Silti – ei auto ei vaan suostu suuntaamaan sinne – ei vaikka kaikki tarpeellinen olisi mukana. Aina ensin kotiin ja vasta kotoa muihin menoihin. Säästäisin, aikaa, bensaa, hermoja ja kaikkea muutakin, kun osaisin suunnata suoraan menoihin.

No koska asia on häirinnyt mun ajatuksia jo ties kuinka pitkään, niin laadin tietysti hyvät suunnitelmat. Niiden hyvyydestä en nyt tiedä, mutta edes joitain pikkiriikkisiä ideoita. Nyt kun arki muuten on säännöllistä, niin on aika saada rytmiä ja säännöllisyyttä (toimivuutta myös vapaa-aikaan). Tavoite kuitenkin on etten hurjasti joutuisi lukuharrastuksesta karsimaan. Harkinnassa siis taas tuo BookBeat, siinä kun voisi samalla kuunnella ainakin osaa kirjoista samalla kun käy kävelyllä. Suurinosa kirjoista siellä kuitenkin oli harmittavasti (tämän idean suhteen) lukuversioina.

Ensimmäinen oli testissä – kirjoitin siis blogipostaukset kerralla ja ajastin ne suunnitellusti. Toimii, mutta hmmmmm eipäs se siirrä niitä Faceryhmään, joten se täytynee vielä jotenkin kehittää. Avannolle, mun ei kannata töistäpäin suunnata, koska si nukun parin tunnin päästä ku tukki, ja siinä olisikin si vuorokausirytmi sekaisin (testattu). Kalenteriin siis ”pakkomerkkaukset” ja tarvittavat kamppeet mukaan, niin se taitaa olla vaan se yks keino. – Toimivuutta epäilen, mutta toivoa silti on.

Kalenteri on suuressa osassa siis tässäkin taas, ongelma lähinnä lienee se että pitää päättää asioita reilusti etukäteen, ja sepäs siinä se vaikeus onkin – ns lyödä lukkoon päiviä ja kellonaikoja. se jostain systä pelottaa, vaikken muille kuin itselleni niistä olekaan selitysvelvollinen.

Eiköhän tällä kalenterikrääsä määrällä saada asiat sovitettua oikeille paikoilleen. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *