Blogi elämästä. Aikuisen naisen arjesta, joka täyttyy ideoista, ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista, viineistä, elämän pienistä iloista. Rakkaus Ranskaan kulkee rinnalla arjen keskellä.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!
Mon Voyage Facebookissa
Yhteystiedot
jaana.ahl@gmail.com
Jaana Ahl

Ajanhallinta

Kuinkahan moneen kohtalokkaaseen kertaan olen täälläkin napsutellut aiheista ajanhallinta ja kalenteri. Vielä useammin olen aiheesta ihmisiä ympärilläni ärsyttänyt (”eikö tuo nyt muusta osaa puhua”) Taas silti samainen aihe on tapetilla.

Alkutalvesta kuulin meneillään olevasta bullet journal-ideasta- henkilö joka aiheesta silmät loistaen selitti, oli varmaankin itse hurahtanut siihen enemmän, kuin vasta valaistunut joogi. Piti muutamaan kertaan pyöräyttää ajatusta, että ylipäätään sain kiinni siitä mistä oikein on kyse – Panikoin jo ajatusta sillä moinen edustaa kaikkea sitä mitä hienosti kiertäen välttelen. Rakennetaan kalenteri ihan kokonaan itse erityyppisiin vihkoihin – mistä kukakin nyt tykkää – toki valmiita pohjiakin löytyy printattavaksi. Mutta että minä ? Minä, jonka keskittymiskyky ei moiseen piiperrykseen riitä – rakastan laajoja kokonaisuuksia. En saa valmistakaan kalenteria käytettyä, saatisitten ihan omin pikku kätösin sellaisen vielä väkertäisin, niin juueEI – tarrat vois vähän sinkoilla.

Tällä hetkellä kalenteri näyttää tältä. Tekemisestä ei ole puutetta, mutta millä ne merkinnät sais siirrettyä tuonne kalenteriin asti. Pahemmin ei siis ole merkintöjä kerääntynyt tämänhetkiseen valmiskalenteriinkaan  – lapsenlapsi sentään kävi piirtämässä ”isin työpaikan” kuvan yhdelle välilehdelle. Edes joku käyttää kalenteria.- jollain edes luovuus tallella.

Nooh mitäs se bullet pork – EiKuNiinNiinSiisTota bullet journal oikeastaan sitten on – kovin syvällisesti en lähde ideaa avaamaan, koska linkki on tuossa klikkauksen alla. Itse kuljen luultavammin ihan omaa tietäni tässäkin hurahduksessa. Tässä netistä napsittuja ideoita siitä mistä on kyse. Itse lähden kokeilemaan moista ideaa, varsin omalla menetelmälläni. Täydellisyyden tavoitteluni tekisi täysin itsekokoamisesta ihan liian haastavaa, ja lopputulos lienisi tyhjä vihko jossa on 2:lla ensimmäisellä sivulla muutama tekstinpätkä. Omaa tapaani edes moiseksi Bullet Journalismiksi kutsutaan, mutta yritän edes aloittaa jonkimoisen ajanhallinnan edistämisen. Lähden siis metsästämään valmista kalenteria. Kalenterihan pitäisi tuon mukaan tehdä sekin itse, mutta lähestyn tapaa enemmän siltä kannalta, joka itselle sopii parhaiten – tarrat ja merkinnät, värikynät ja muut härpäkkeet siihen sitten tukemaan ajanhallintaa ja luovuutta.Tähän tuikituikitavalliseen lähden sitten sitä omaan väkertämään- eli ihan omilla kintttupoluilla eikä täydellistä Bullet Journalia, mutta mulle tyypillistä. Toisaalta ihan noin räväkkää saan koskaan värsättyä, kuin noissa kuvissa, sillä eihän tuosta nyt ota tonttukaan selvää minne on milloinkin mentävä. Paljon jo kaikenmaailman krääsää ja härpäkkeitä kaupoissa ihastelin ja pääsin jopa jo ajatuksissa hetkeen että ”hei täähän voikin olla ihan kivaa”.

Hah, mistähän aion tuonkin piiperrysajan löytää? Jep olen vähentänyt ruutuaikaa, mutta näköjään olen kovaa vauhtia täyttämässä noita vapautuvia hetkiä jollain tekemisellä. Miksi sitä ei voisi vaan olla – ilman että kokoajan täytyy olla jokin projeksti meneillään. Ehkä siinä on yksi bullet journalin päämäärä omalla kohdallani.Katsotaan mihin tää johtaa – siitä kun mun kohdalla ei todellakaan voi koskaan olla varma, mutta päädytään mihin päädytään – ainakin on sitten taas yksi hössötysjuttu testattu. Mitään teinari kakkosta en siis kuitenkaan aio kokoon kasata.

1 kommentti

  • jaana sanoo:

    Hassua kommentoida omaan postaukseen, mutta sen verran tiuhaan tahtiin on ideat vaihtuneet, tuon bullet Journalin – tai pikemminkin mun kohdalla Kalenterimanian kohdalla, että lienee yllätys itsellenikin, miltä pohja sitten loppujen lopuksi näyttääkään ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *